KUPUS KIFLE


 

SASTOJCI
  

  • 1 kg glatkog brašna
  • 25 g soli
  • 10 g suhog kvasca
  • 10 g šećera
  • 2 bjelanjka
  • 100 ml ulja
  • 250 ml vode
  • 250 ml toplog mlijeka

Nadjev:

  • 200 g maslaca
  • 1 jaje
  • 400 g svježeg sira

Premazivanje:

  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • sezam

UPUTE
 

  • U veliku posudu sipati toplo mlijeko, ubaciti suhi kvasac, šećer i malo brašna.
    2.Sve dobro izmiješati, pa pokriti prozirnom folijom i čistom kuhinjskom krpom.
    3.Ostaviti 15 minuta da se kvasac digne.
    4.Zatim u posudu sipati vodu, ulje i bjelanjke i sve kratko izmiješati kuhačom.
    5.Sipati dio brašna i onda miješati smjesu.
    6.Sipati brašno do kraja, dodati sol, pa ručno umijesiti glatko tijesto.
    7.Tijesto posipati s malo brašna po vrhu, pa posudu pokriti prozirnom folijom i čistom kuhinjskom krpom, te ostaviti 1 sat da se diže na sobnoj temperaturi.
    8.Nakon sat vremena izbaciti tijesto na pobrašnjenu površinu te ga kratko ručno izmijesiti.
    9.Tijesto narezati na četiri jednaka dijela i formirati kugle, pa ih prekriti krpom da se me suše.
    10.Pripremiti nadjev: u posudi razlupati jedno jaje, te ga vilicom spojiti s maslacem.
    11.Uzeti jednu kuglu tijesta i razvaljati na oko 3 milimetra debljine. Ostale kugle neka i dalje budu prekrivene krpom.
    12.Po cijeloj razvaljanoj površini namazati četvrtinu smjese maslaca i jaja.
    13.Zatim odozgo staviti sir (može i neki drugi nadjev), te zarolati što tanje.
    14.Oštrim nožem sjeći ukoso da se dobiju trokuti.
    15.Narezane kiflice slagati u protvan prekriven papirom za pečenje s malim razmakom.
    16.Isto napraviti i s ostala tri komada tijesta.
    17.Za premazivanje žumanjke pomiješati s jajem, te kistićem premazati kiflice.
    18.Po svakoj kiflici posuti sezam.
    19.Neka stoje oko sat vremena pokrivene čistom krpom.
    20.Peku se u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta.


Comments

Popular posts from this blog

DOMAĆA SARMA

Svinjski but u umaku sa pekmezom od šljiva