U veliku posudu sipati toplo mlijeko, ubaciti suhi kvasac, šećer i malo brašna.
2.Sve dobro izmiješati, pa pokriti prozirnom folijom i čistom kuhinjskom krpom.
3.Ostaviti 15 minuta da se kvasac digne.
4.Zatim u posudu sipati vodu, ulje i bjelanjke i sve kratko izmiješati kuhačom.
5.Sipati dio brašna i onda miješati smjesu.
6.Sipati brašno do kraja, dodati sol, pa ručno umijesiti glatko tijesto.
7.Tijesto posipati s malo brašna po vrhu, pa posudu pokriti prozirnom folijom i čistom kuhinjskom krpom, te ostaviti 1 sat da se diže na sobnoj temperaturi.
8.Nakon sat vremena izbaciti tijesto na pobrašnjenu površinu te ga kratko ručno izmijesiti.
9.Tijesto narezati na četiri jednaka dijela i formirati kugle, pa ih prekriti krpom da se me suše.
10.Pripremiti nadjev: u posudi razlupati jedno jaje, te ga vilicom spojiti s maslacem.
11.Uzeti jednu kuglu tijesta i razvaljati na oko 3 milimetra debljine. Ostale kugle neka i dalje budu prekrivene krpom.
12.Po cijeloj razvaljanoj površini namazati četvrtinu smjese maslaca i jaja.
13.Zatim odozgo staviti sir (može i neki drugi nadjev), te zarolati što tanje.
14.Oštrim nožem sjeći ukoso da se dobiju trokuti.
15.Narezane kiflice slagati u protvan prekriven papirom za pečenje s malim razmakom.
16.Isto napraviti i s ostala tri komada tijesta.
17.Za premazivanje žumanjke pomiješati s jajem, te kistićem premazati kiflice.
18.Po svakoj kiflici posuti sezam.
19.Neka stoje oko sat vremena pokrivene čistom krpom.
20.Peku se u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta.
Comments
Post a Comment