Fini kolač s jabukama, bademima i puding kremom

 


POTREBNO:

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 220 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 300 g jabuka

Za kremu:

  • 1 puding od vanilije
  • 6 žlica šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 4 žlice milerama

I još:

  • 60 g badema u listićima
  • 3 žlice šećera
  • 1 žličica cimeta

PRIPREMA:

  1. Prije svega jabuke oguliti i naribati. Posipati ih šećerom i cimetom pa promiješati Ako su jabuke kiselije, slobodno dodajte malo više šećera.
  2. Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje, mlijeko i ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka i naribane jabuke.
  3. Biskvitnu smjesu rasporediti u lim za pečenje koji prethodno treba ili nauljiti i pobrašniti ili obložiti papirom za pečenje. Posipati preko svega ravnomjerno listiće badema.
  4. Za kremu skuhati puding sa predviđenom količinom šećera i mlijeka. Odmah u vrući puding dodati mileram pa promiješati. Hladiti kremu uz miješanje dok se ne ohladi na sobnu temperaturu i dok se krema malo ne zgusne.
  5. Prohlađenu kremu staviti u plastičnu vrećicu ili špricu za ukrašavanje pa nanijeti preko biskvitne smjese i badema u debljim linijama unakrsno kao mrežu.
  6. Ovako složen kolač peći u pećnici na 180*C oko 40 minuta.
  7. Pečeni kolač malo prohladiti i posipati šećerom u prahu pa narezati na komade i poslužiti.


Comments

Popular posts from this blog

KUPUS KIFLE

DOMAĆA SARMA

Svinjski but u umaku sa pekmezom od šljiva