Fini kolač s jabukama, bademima i puding kremom
POTREBNO:
Za biskvit:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 220 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 300 g jabuka
Za kremu:
- 1 puding od vanilije
- 6 žlica šećera
- 300 ml mlijeka
- 4 žlice milerama
I još:
- 60 g badema u listićima
- 3 žlice šećera
- 1 žličica cimeta
PRIPREMA:
- Prije svega jabuke oguliti i naribati. Posipati ih šećerom i cimetom pa promiješati Ako su jabuke kiselije, slobodno dodajte malo više šećera.
- Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje, mlijeko i ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka i naribane jabuke.
- Biskvitnu smjesu rasporediti u lim za pečenje koji prethodno treba ili nauljiti i pobrašniti ili obložiti papirom za pečenje. Posipati preko svega ravnomjerno listiće badema.
- Za kremu skuhati puding sa predviđenom količinom šećera i mlijeka. Odmah u vrući puding dodati mileram pa promiješati. Hladiti kremu uz miješanje dok se ne ohladi na sobnu temperaturu i dok se krema malo ne zgusne.
- Prohlađenu kremu staviti u plastičnu vrećicu ili špricu za ukrašavanje pa nanijeti preko biskvitne smjese i badema u debljim linijama unakrsno kao mrežu.
- Ovako složen kolač peći u pećnici na 180*C oko 40 minuta.
- Pečeni kolač malo prohladiti i posipati šećerom u prahu pa narezati na komade i poslužiti.
Comments
Post a Comment