POTREBNO: 10 odrezaka svinjskog buta 5-6 žlica brašna 3 glavice crvenog luka 3 češnja češnjaka 250 ml crnog vina 3 žlice pekmeza od šljiva 100 ml soka od rajčice sol, papar 1 list suhog lovora prstohvat suhog ružmarina (ili malo manje svježeg) 2 žličice crvene začinske paprike 300 ml vode (ili temeljca) PRIPREMA: Odreske posoliti, lagano istući batom za meso pa sa obje strane uvaljati u brašno. Pržiti tako uvaljane odreske u većoj i dubljoj tavi na malo ulja s obje strane dok odresci ne porumene. Izvaditi tada odreske na stranu. U istoj tavi na istom ulju pržiti luk koji ste prethodno jako usitnili u blenderu. Dodati i češnjak, pržiti još par minuta pa zaliti crnim vinom. Pustiti da provrije i da se vino reducira. Tada uliti rajčicu, dodati lovor, ružmarin, pekmez od šljiva, crvenu mljevenu papriku, sol, papar i vodu, pustiti da provrije pa tada u umak vratiti odreske. Malo ih promiješati pa poklopiti i pustiti da se pirja. Odresci bi trebali biti prekriveni umakom. Ako nisu, dod...
Comments
Post a Comment