MEKSIČKA PITA
Sastojci
- Nadjev za meksički pitu:
- • crvena i zelena rog paprika
- • ljubičasti luk
- • mrkva
- •150g poriluka
- •200g zamrznutog graška
- •150g kukuruza šećerca
- •opcija s mesom: 200-250g pilećih prsa + oko 7g soli
- •malo ulja
- •dodatno malo soli za povrće + mješavina meksičkih začina (ili barem malo čilija ili papra)
- Tijesto:
- •180g bilo kojeg jogurta
- •3dl tople vode
- •2 jaja
- •5 velikih jušnih žlica ulja
- •550g glatkog pšeničnog brašna
- •12g soli
- •paketić suhog di-go kvasca od 7 grama
- Umak:
- •200g kiselog vrhnja
- •50g majoneze
- •2 češnja češnjaka
- •1 velika žlica jabučnog octa
- •mala žl. senfa
- •pola male žličice sušenog kopra (mirođije)
- •malo svježe mljevenog papra
- Sve povrće sitno nasjeckati.
- Nova brza meksička pita se može pripremati i bez mesa, međutim možete kao i ja sitno narezati i posoliti pileća prsa. Odmah i na naglo pržiti oko 5 minuta u tavi s malo ulja. Pileća prsa izvaditi van iz tave i spremiti privremeno u neku posudu sa strane poklopljeno. Na istu masnoću dodajte odmah sve povrće odjednom. Znači ne morate uopće paziti na redoslijed.
- Pirjati naglo povrće oko 10 minuta i posoliti po želji i ukusu (dva prstohvata soli) Dodati odmah i malo čilija, papra ili još bolje mješavinu meksičkih začina. Ipak mora biti pikantno. Vratiti natrag meso pa promiješati par minuta i maknuti s vatre. Ostaviti da tako stoji do upotrebe, da se malo ohladi
- Za to vrijeme napravite tijesto za brzu meksičku pitu. Pomiješati jogurt, toplu vodu, jaja i ulje pa dodati mješavinu brašna, suhog di-go kvasca i soli. SAVJET: Sve možete miksat ručno ili još lakše s električnim mikserom, svejedno je. Ostaviti da tijesto odmori pokriveno pola sata pa ga opet promiješati te izliti na namašćen lim 35×20 cm koji ste posipali s malo brašna.
- Rasporediti nadjev i lagano pritisnuti vilicom
- Preko nadjeva preliti preostalo tekuće tijesto (600g) tj. mješavinu pa poravnati s vilicom uronjenom u malo vode, prema detaljnom pojašnjenju i prikazu u video receptu. Nova brza meksička se ne mora čekati da se diže i slično. Odmah se peče oko 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 210C
Comments
Post a Comment