MEKSIČKA PITA

 


Sastojci

  • Nadjev za meksički pitu: 
  •  crvena i zelena rog paprika 
  • • ljubičasti luk 
  • • mrkva 
  • •150g poriluka 
  • •200g zamrznutog graška 
  • •150g kukuruza šećerca 
  • •opcija s mesom: 200-250g pilećih prsa + oko 7g soli 
  • •malo ulja 
  • •dodatno malo soli za povrće + mješavina meksičkih začina (ili barem malo čilija ili papra) 
  •  Tijesto: 
  • 180g bilo kojeg jogurta 
  • •3dl tople vode 
  • •2 jaja 
  • •5 velikih jušnih žlica ulja 
  • •550g glatkog pšeničnog brašna 
  • •12g soli 
  • •paketić suhog di-go kvasca od 7 grama 
  •  Umak: 
  • •200g kiselog vrhnja 
  • •50g majoneze 
  • •2 češnja češnjaka 
  • •1 velika žlica jabučnog octa 
  • •mala žl. senfa 
  • •pola male žličice sušenog kopra (mirođije) 
  • •malo svježe mljevenog papra

  1. Sve povrće sitno nasjeckati.

  1. Nova brza meksička pita se može pripremati i bez mesa, međutim možete kao i ja sitno narezati i posoliti pileća prsa. Odmah i na naglo pržiti oko 5 minuta u tavi s malo ulja. Pileća prsa izvaditi van iz tave i spremiti privremeno u neku posudu sa strane poklopljeno. Na istu masnoću dodajte odmah sve povrće odjednom. Znači ne morate uopće paziti na redoslijed.
  2. Pirjati naglo povrće oko 10 minuta i posoliti po želji i ukusu (dva prstohvata soli) Dodati odmah i malo čilija, papra ili još bolje mješavinu meksičkih začina. Ipak mora biti pikantno. Vratiti natrag meso pa promiješati par minuta i maknuti s vatre. Ostaviti da tako stoji do upotrebe, da se malo ohladi
  3. Za to vrijeme napravite tijesto za brzu meksičku pitu. Pomiješati jogurt, toplu vodu, jaja i ulje pa dodati mješavinu brašna, suhog di-go kvasca i soli. SAVJET: Sve možete miksat ručno ili još lakše s električnim mikserom, svejedno je. Ostaviti da tijesto odmori pokriveno pola sata pa ga opet promiješati te izliti na namašćen lim 35×20 cm koji ste posipali s malo brašna.
  4. Rasporediti nadjev i lagano pritisnuti vilicom

  5. Preko nadjeva preliti preostalo tekuće tijesto (600g) tj. mješavinu pa poravnati s vilicom uronjenom u malo vode, prema detaljnom pojašnjenju i prikazu u video receptu. Nova brza meksička se ne mora čekati da se diže i slično. Odmah se peče oko 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 210C

Comments

Popular posts from this blog

KUPUS KIFLE

DOMAĆA SARMA

Svinjski but u umaku sa pekmezom od šljiva