Zapečena piletina s povrćem
POTREBNO:
- 1 file pilećih prsa
- 1 pakiranje zamrznutog miješanog povrća (mrkvica, brokula, cvjetača, krumpir, grašak…)
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 3 žlice brašna
- 300 ml mlijeka
- 100 g sira trapista
- 80 g maslaca
- vegeta, sol, papar
PRIPREMA:
- Piletinu izrezati na kockice pa prepržiti na tavici na malo ulja. Zamrznuto povrće kratko blanširati u kipućoj vodi (5 min)
- Pomiješati piletinu i povrće i sve skupa izručiti u vatrostalnu posudu premazanu tankim slojem maslaca.
- Na ostatku maslaca pomiješati brašno, dodati mlijeko, pustiti da zavri pa dodati i vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Začiniti po ukusu.
- Pripremljenim bechamelom preliti piletinu pomiješanu s povrćem, od gore naribati sir, pa sve skupa zapeći u pećnici 30 minuta na 170ºC dok se ne vrhu ne napravi zlaćana korica.
- Poslužiti uz salatu po želji.
Comments
Post a Comment