Žličnjaci od bundeve

 


Potrebno:

  • 500 g kuhane ili pečene bundeve
  • 200 g brašna
  • 3 žlice pšeničnog grisa
  • 1 jaje
  • vegeta, sol,papar
  • žlica vlasca (po želji, može i bez njega)
  • žlica ribanog parmezana

Priprema:

  1. Bundevu naravno prije svega oguliti, narezati na kockice i skuhati ili ispeći, a zatim propasirati u pire. Pasiranu bundevu prohladiti, dodati brašno i gris, jaje, začine i sir pa dobro sve izmiješati.
  2. Moguće je da ako je bundeva čvršće strukture, ova masa bude dovoljno čvrsta da ju oblikujete rukama u valjak pa izrežete njoke. No ako vam je mekana kao što je ova moja bila, tada ćete napraviti žličnjake.
  3. Dakle, zakuhajte veći lonac vode, posolite i ulijte malo ulja. U kupuću vodu sada spuštajte žličnjake jedan po jedan dok ne potrošite svu masu. Žličnjake uzimajte vrhom žlice kako vam ne bi ispali preveliki. Nakon što svi isplivaju na površinu, kuhajte ih još 5 minuta. Ocijedite ih.
  4. Poslužite žličnjake u posudi sa malo otopljenog maslaca kako se žličnjaci ne bi slijepili jedan za drugi.


Comments

Popular posts from this blog

KUPUS KIFLE

DOMAĆA SARMA

Svinjski but u umaku sa pekmezom od šljiva